Stegte svampe med and og tamari/soja (Lorang)
Ingredienser:
- 800 g svampe (gerne både champignon, shiitake og østershatte)
- lidt olivenolie
- 2-3 store andebryster
- 1 spidskål, snittet
- 1-2 spsk agave eller honning
- 1 dl tamari eller soja
- 1 bundt forårsløg
- 3 spsk sesamfrø
Fremgangsmåde:
Tjek svampene for jord. Del svampene i rustikke stykker, kasser den nederste træede del af østershattene og steg dem i lidt olie på en varm pande. De skal tage fint med farve. Tag dem af panden.
Tag skindet af andebrystet og kasser det. Skær kødet i tynde skiver, og steg dem i lidt ny olie på den meget varme pande. Lad det stege ganske kort, til de akkurat har taget farve. Kom kål på panden i ½ min. Kom svampene tilbage på panden sammen med agave og tamari. Lad det koge op kort, og tag indholdet af panden.
Snit forårsløgene i skrå, tynde skiver. Brug både top og bund. Vendes i panden.
Retten serves på et fad, drysset med sesam (gerne både gul og sort).
Hvis hovedret kan der serveres ris eller nudler til. Gerne fuldkorns.
Antal personer: 4